Teot, jotka vievät ulos islamista

1. Shirk - jonkin asettaminen Allahin rinnalle, jonkin liittäminen Allahiin palvonnassa

Totisesti, Jumala ei anna anteeksi, että jotakuta muuta Hänen rinnallaan jumaloidaan. Kaiken muun paitsi tämän antaa Hän anteeksi kenelle tahtoo, sillä se, joka asettaa jonkun Jumalan rinnalle, on eksynyt äärimmäiseen harhaan.
(Koraani 4:116)

Jos et ole ehtinyt katua tätä syntiä elämäsi aikana, Allah ei anna sitä anteeksi. Shirkin eri muotoja on esimerkiksi uskomus, että Jumalalla on tai voi olla lapsia, Jumalan inhimmillistäminen - esimerkiksi uskomus, että Hän on pilven päällä istuva parrakas mies tai että Hän syö ja juo, pyrkimys saada yhteys kuolleisiin esim. ouija-laudalla tai rukoilemalla heitä, vain Jumalalle kuuluvien ominaisuuksien antaminen jollekulle muulle - kuten uskomus, että joku muu voi olla kuolematon, amulettien ja talismaanien pitäminen, palvonnan tekojen tekeminen, jotta muut ihailisivat ja kiittelisivät sinua sekä vannominen jonkun muun kuin Allahin kautta (esim. "vannon kautta likaisten varpaitteni").

Jos joku luopuu islamista, koska joku toinen ihminen haluaa hänen tekevän niin, silloin hän on rakastanut tätä ihmistä enemmän kuin Allahia.

Anas kertoi, että Profeetta sanoi: "Kukaan teistä ei usko, ennen kuin rakastaa minua enemmän kuin isäänsä ja lapsiaan ja koko ihmiskuntaa."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 15)

Profeetta Muhammadia (rauha hänelle) on rakastettava enemmän kuin ketään toista ihmistä, sillä hän on meille täydellinen esimerkki Allahin palvonnasta. Häntä ei kuitenkaan missään nimessä saa pitää jumalana, eikä osoittaa mitään palvonnan tekoja hänelle.

Se, joka tottelee profeettaa, tottelee Jumalaa
(Koraani 4:80)

2. Välikäsien asettaminen ihmisen ja Allahin välille

Älä huuda avuksesi Jumalan vertaisena sellaista, mikä ei sinua hyödytä eikä vahingoita, sillä jos näin teet, olet kuuluva väärämielisten joukkoon.
(Koraani 10:106)

`Abdullah kertoi:
Mies sanoi: "Oi, Allahin lähettiläs (rauha hänelle)! Mikä synti on suurin Allahin silmissä?"
Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Asettaa kilpailija Allahille, kun Hän yksin loi sinut."
--
(Bukhari, Vol 9, Kirja 83, Hadith 1)

Meidän pitää osoittaa kaikki palvonnan tekomme suoraan Allahille. Emme voi esimerkiksi rukoilla häntä kenenkään toisen kautta, kuten katoliset rukoilevat Jumalaa Marian (Maryamin) kautta.

3. Uskoa, että shirkin tekijät eivät ole epäuskovia tai epäillä, etteivät he olisi.4. Uskoa, että jonkun muun johdatus kuin on parempi kuin Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) tai että jonkun muun käskyt ovat parempia kuin hänen.

Ei, vannon Jumalasi kautta, ett'eivät he ole tosiuskovaisia, ennenkuin ottavat sinut erotuomariksi keskinäisissä kiistoissaan tuntematta sisimmässään mielikarvautta sinun langettamasi päätöksen johdosta ja täydellisesti alistuen.
(Koraani 4:65)

Joitain esimerkkejä tästä islamista ulos vievästä synnistä on:
- Uskominen, että ihmisten säätämät lakijärjestelmät ovat parempia tai yhtä hyviä kuin sharia.
- Uskominen, että Allahin säätämät lait, kuten varkaan käden katkaiseminen, ovat vanhanaikaisia, eivätkä sovi tähän aikakauteen.

5. Jonkin Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) käskyn tai viestin vihaaminen.

Näin tapahtuu sentähden, että he ylenkatsoivat Jumalan ilmoituksia, ja niin Hän antaa heidän tekojensa raueta tyhjiin.
(Koraani 4:79)

6. Jonkin islamin osan pilkkaaminen tai halventaminen.

Jos heiltä kyselet, he varmaan vastaavat: »Me vain juttelimme ja laskimme leikkiä». Sano: »Jumalastako ja Hänen tunnusmerkeistään sekä lähettiläästäänkö te teitte pilkkaa?»
(Koraani 9:65)

7. Taikuuden harjoittaminen tai muuten siihen sekaantuminen.

Yksi esimerkki tästä on ennustajalla käyminen.

Totta kai he tietävät, että sillä, joka hankkii loitsuja, ei totisesti ole mitään (hyvää) osaa kuolemanjälkeisessä elämässä. Mistä surkeasta hinnasta myyvätkään he sielunsa; jospa he vain tietäisivät sen!
(Koraani 2:102)

Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs sanoi: "Se, joka harrastaa seksiä naisen kanssa, kun tällä on kuukautiset tai menee naisen anukseen tai joka menee ennustajalle ja uskoo, mitä tämä sanoo, hän on epäuskonut siihen, mikä paljastettiin Muhammadille."
(Sunan Ibn Majah, vol 1, kirja 1, Hadith 639, hasan)

8. Epäuskovien auttaminen ja tukeminen heidän taistelussaan muslimeja vastaan.

9. Uskominen, että joidenkin "erityisten" ihmisten ei tarvitse harjoittaa islamia.

Kuinka Jumala ohjaisi ihmisiä, jotka ovat tulleet uskottomiksi, senjälkeen kuin he olivat uskossa ja tunnustivat Muhammedin oikeaksi profeetaksi ja (Jumalan kaikkivallan) selvät todistukset heille näytettiin? Jumala ei ohjaa jumalattomia ihmisiä.
(Koraani 3:85)

10. Allahin uskonnosta pois kääntyminen, se, ettei opiskele, eikä harjoita sitä.

Me olemme luonut taivaat ja maan ja mitä niiden välillä on vain totuudessa ja määrätyksi ajaksi, mutta ne, jotka ovat epäuskoisia, kääntyvät pois saamistaan varoituksista.
(Koraani 46:3)

Kuka onkaan väärämielisempi kuin se, joka saadessaan muistutuksen Herransa merkeistä kääntää niille selkänsä? Totisesti, kirouksemme kohtaa syntisiä.
(Koraani 32:22)

Luo kotisivut ilmaiseksi!