Syömisen etiketti

Varmista, että ruoka on halal

Älä syö sianlihaa äläkä veriruokia.

syökää puhdasta ravintoa
(Koraani 23:51)

Nykyään ovat (kaikki) hyvät nautittavat teille sallitut.
(Koraani 5:5)

Sano "Bismillah" ennen ensimmäistä suupalaa

'Aisha (olkoon Allah tyytyväinen häneen) raportoi:
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Kun kuka tahansa teistä haluaa syödä, hänen tulisi ensiksi mainita Allahin nimi (sanoa 'Bismillah', 'Jumalan nimeen'). Jos hän unohtaa tehdä niin alussa, hänen tulee sanoa 'Bismillah awwalahu wa akhirahu' ('Aloitan Allahin nimellä alussa ja lopussa')".
[At-Tirmidhi and Abu Dawud]
(Riyad as-Salihin, kirja 3, Hadith 729)

Jabir b. 'Abdullah (olkoon Allah tyytyväinen häneen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Kun ihminen astuu sisään taloonsa ja mainitsee Allahin nimen sinne astuessaan ja syödessään ruokaa, Saatana sanoo (puhutelleen itseään): "Sinulla ei ole paikkaa, jossa viettää yö, eikä illallista", mutta kun hän astuu sisään mainitsematta Allahin nimeä, Saatana sanoo: "Olet löytänyt paikan, jossa viettää yö" ja kun hän ei mainitse Allahin nimeä syödessään ruokaa, Saatana sanoo: "Olet löytänyt paikan, jossa on yösija ja illallinen."
(Sahih Muslim, kirja 23, Hadith 5006)

Syö oikealla kädellä

Kyllä, päiväkodissa sinulle opetettiin väärin.

Yahya kertoi minulle Malikilta, joka kertoi Abu'z-Zubayrilta, joka kertoi Jabir ibn Abdullah as-Salamilta, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) kielsi syömästä vasemmalla kädellään - -
(Muwatta, kirja 49, Hadith 5)

Yahya kertoi minulle Malikilta, joka kertoi Ibn Shihabilta, joka kertoi Abu Bakr ibn Ubaydullah ibn Abdullah ibn Umarilta, joka kertoi Abdullah ibn Umarilta, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Kun syöt, syö oikealla kädelläsi ja juo oikealla kädelläsi. Saatana syö vasemmalla kädellään ja juo vasemmalla kädellään."
(Muwatta, kirja 49, Hadith 6)

Älä syö ähkyyn asti

Miqdad bin Ma'dikarib (olkoon Allah tyytyväinen häneen) raportoi:
Kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan: "Ihminen ei täytä pahempaa säiliötä kuin vatsansa. Muutama murunen pitämään hänen selkänsä suorassa riittää hänelle. Jos hänen täytyy, hänen tulisi pitää yksi kolmannes ruoalle, yksi kolmannes juomalle ja yksi kolmannes hengitykselleen."
[At-Tirmidhi]
(Riyad as-Salihin, kirja 1, hadith 516)

Älä typerästi kitise ruoasta

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) ei koskaan löytänyt vikaa ruoasta, jota hänelle tarjoiltiin. Jos hän piti jostain, hän söi sen ja jos hän ei pitänyt, hän jätti sen.
(Sahih Muslim, kirja 23, Hadith 5121)

Abu Huraira kertoi, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Allah ei kiitä sitä, joka ei kiitä muita ihmisiä."
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 10, hadith 7, Al-Albanin mukaan tämä on sahih)

Älä heitä ruokaa hukkaan

"syökää sekä juokaa, mutta älkää tuhlatko, sillä Hän ei rakasta tuhlaavaisia."
(Koraani 7:31)

Luo kotisivut ilmaiseksi!