Dajjal

Ubadah ibn as-Samit kertoi:
Profeetta (rauha hänelle) sanoi:
"Olen kertonut teille Dajjalista (Anti-Kristuksesta) niin paljon, että pelkään, ettette ymmärrä. Anti-Kristus on lyhyt, hänellä on kanan varpaat, pörröinen tukka, yksi silmä, jos ei näe ja se ei törrötä, eikä ole syvllä paikallaan. Jos hän sekoittaa teitä, tietäkää, että Herranne ei ole yksisilmäinen."
(Abu Dawud, kirja 32, hadith 4306)

Abu Bakr kertoi: "Allahin apostoli (rauha hänelle) sanoi: 'Al-Masih Ad-Dajjalin aiheuttama terrori ei saavu Medinaan ja siihen aikaan Medinassa on seitsemän porttia ja niistä kunkin luona kaksi enkeliä vartioimassa.'"
(Bukhari, kirja 30, hadith 103)

Hudhaifa kertoi:
Profeetta (rauha hänelle) sanoi, että Ad-Dajjalilla olisi mukana tulta ja vettä: se, mikä näyttäisi tulelta, olisi kylmää vettä ja se, mikä näyttäisi olevan vettä, olisi tulta.
(Bukhari, vol 9, kirja 88, hadith 244)

Abdullah kertoi: Profeetta mainitsi Messias Ad-Dajjalin ihmisten edessä sanoen: "Allah ei ole yksisilmäinen, kun taas Messias Ad Dajjalin oikea silmä on sokea ja hänen silmänsä näyttää pullottavalta rypäleeltä. Nukkuessani lähellä Kaabaa viime yönä, näin unessani ruskean miehen, joka oli paras, jonka ruskeiden joukossa voi nähdä, ja hänen hiuksensa olivat niin pitkät, että ne ulottuivat olkapäille. Hänen tukkansa oli ohut ja vesi valui hänen päästään ja hän piti käsiään kahden miehen olkapäillä kiertäessään Kaabaa.
Kysyin: 'Kuka hän on?'
He vastasivat: 'Hän on Jeesus, Marian poika.'
Hänen takanaan näin miehen, jolla oli hyvin kihara tukka ja jonka oikea silmä oli sokea ja joka muistutti Ibn Qatania (uskotonta) ulkonäöltään. Hän piteli käsiään toisen olkapäällä tehdessään Tawafia Kaaban ympäri.
Kysyin: 'Kuka tämä on?'
He vastasivat: 'Messias Ad-Dajjal.'"
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 649)

Salim kertoi isältään: "Ei, kautta Allahin, Profeetta ei kertonut, että Jeesus olisi ollut punaihoinen, mutta sanoi: 'Kun nukuin, näin unta, että kiersin Kaabaa ympäri ja yhtäkkiä näin kahden miehen välissä kävelevän miehen, jolla oli ruskea iho ja ohut tukka ja vesi valui hänen päästään. Kysyin: 'Kuka hän on?' Ihmiset vastasivat: 'Hän on Marian poika.' Sitten katsoin taakseeni ja näin punaihoisen, lihavan, kiharahiuksisen miehen, jonka oikea silmä oli sokea ja näytti pullistuneelta rypäleeltä. Kysyin: 'Kuka hän on?' He vastasivat: 'Hän on Ad-Dajjal.' Hänen kansansa keskuudessa oli yksi ihminen, joka muistutti häntä, Ibn Qatar." (Az-Zuhri sanoi: "Hän (Ibn Qatan) oli mies Khuza'an heimosta, joka kuoli esi-islamilaisena aikana.")
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 650)

'Abdullah bin 'Umar kertoi: Allahin apostoli sanoi: "Minä näin itseni (unessa) lähellä Ka'baa viime yönä, ja minä näin miehen, jolla oli valkeahko punainen iho, paras, jonka voitte nähdä ihmisistä, jolla on sen värinen iho, jolla oli pitkät hiukset, jotka ulottuivat hänen korvalehdilleen, mitkä olivat parhaimmanlaatuiset hiukset ja hän oli kammannut hiuksensa ja vesi valui siitä, ja teki Tawafia ympäri Ka'baa, samalla kun nojasi kahteen mieheen tai kahden miehen hartioihin. Kysyin: 'Kuka on tämä mies?' Joku vastasi: '(Hän on) Messias, Marian poika.' Sitten näin toisen miehen, jolla oli hyvin kiharat hiukset, jonka sokea oikea silmä näytti törröttävän kuin viinirypäle. Kysyin: 'Kuka hän on?' Joku vastasi: '(Hän on) Messias, Ad-Dajjal.'"
(Bukhari Vol 9, kirja 87, Hadith 128)

Abu Huraira kertoi: Minä olen rakastanut Bani Tamimin heimoa siitä asti kun kuulin Allahin apostolin sanovan heistä kolme asiaa. Kuulin hänen sanovan: "Nämä ihmiset (Bani Tamimin heimo) ovat järkähtämättömästi Ad-Dajjalia (Anti-Kristusta) vastaan."
Kun Sadaqat (hyväntekeväisyyden lahjat) siltä heimolta tulivat, Allahin apostoli sanoi: "Nämä ovat meidän porukkamme Sadaqatia".
'Aishalla oli orjatyttö siitä heimosta ja Profeetta sanoi 'Aishalle: "Vapauta hänet, sillä hän on (profeetta) Ishmaelin jälkeläinen."
(Bukhari, vol 3, kirja 46, hadith 719)

Ibn Umar kertoi: Kerran Allahin apostoli seisoi ihmisten joukossa, kunnioitti ja ylisti Allah, kuten Hän ansaitsee, ja sitten Allahin apostoli mainitsi Dajjalin, sanoen: "Minä varoitan teitä hänestä (Dajjalista), eikä ole ketään profeettaa, joka ei olisi varoittanut kansaansa hänestä. Ei ole epäilystäkään, Nooa varoitti kansaansa hänestä, mutta minä kerron hänestä (Dajjalista) jotain, mitä kukaan profeetta ei ole kertonut kansalleen ennen minua. Teidän tulisi tietää, että hän on yksisilmäinen, ja Allah ei ole yksisilmäinen."
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 553)

Abu Huraira kertoi: Allahin apostoli sanoi: "Kertoisinko teille Dajjalista tarinan, jota kukaan profeetoista ei kertonut kansalleen? Dajjal on yksisilmäinen ja tulee tuomaan mukanaan jotain, mikä muistuttaa Helvetistä ja Paratiisista, ja se mitä hän kutsuu Paratiisiksi, on itseasiassa Helvetti; joten minä varoitan teitä hänestä, kuten Nooa varoitti kansaansa hänestä."
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 554)

'Aisha kertoi: Kuulin Allahin apostolin (rauha hänelle) etsivän rukouksessaan turvaa Allahista Ad-Dajjalia vastaan.
(Bukhari, vol 9, kirja 88, hadith 243)

Luo kotisivut ilmaiseksi!