Seksi

Seksi yleisesti
Mitä seksissä ei saa tehdä?
- Eritteiden käyttö
- Seksi kuukautisten aikana
- Anaaliseksi
- Raiskaus, pakottaminen, painostaminen

Seksi yleisesti

Seksi on luonnollinen osa avioparin elämää. Kun ketään ei pakoteta mihinkään ja Allahin asettamista rajoista pidetään muutoinkin kiinni, se on positiivinen asia. Se on jopa yksi tapa palvoa Allahia.

Abu Dharr kertoi: --
He [seuralaiset] sanoivat: "Oi, Allahin lähettiläs, kun joku meistä täyttää lihalliset halunsa, saako hän palkinnon siitä?"
Hän (rauha hänelle) sanoi: "Ettekö näe, että jos hän toimisi halunsa mukaan laittomalla tavalla, hän ansaitsisi rangaistuksen? Samoin, jos hän toimii laillisella tavalla, hän ansaitsee palkinnon."
Myös Muslim kertoi tämän.
(40 Hadith Nawawi 25)

Jotkin uskonnot kannustavat selibaattiin, mutta islam ei. Ihmiset sukupuoleen katsomatta ovat seksuaalisia olentoja, joilla on oikeus tyydyttää halujaan avioliitossa. Toisaalta islam ei velvoita menemään naimisiin, eikä harrastamaan seksiä. Siinäkään ei ole mitään väärää, jos joku muslimi ei näitä asioita halua.

On normaalia tuntea vetoa muita kuin omaa puolisoaan kohtaan. Näitä haluja ei kuitenkaan pidä toteuttaa.

Jabir raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) näki naisen (jota kohtaan tunsi vetoa), joten hän tuli vaimonsa Zainabin luo, joka oli parkitsemassa nahkaa ja he harrastivat seksiä. Sitten Profeetta meni seuralaistensa luo ja sanoi heille: "Nainen lähestyy ja vetäytyy pois demonin muodossa, joten jos joku teistä näkee naisen, hänen tulee mennä vaimonsa luokse, sillä se karkottaa sen, mitä hän tuntee sydämessään (halun olla sukupuolisuhteessa muun kuin puolisonsa kanssa).
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3240)

Muhammad (rh) käytti tässä ilmaisua demoni viitatakseen aviorikoksen syntisyyteen.

Mitkä asiat ovat seksissä kiellettyjä?

Kehon eritteiden käyttö

Ibn 'Abbas kertoi:
Profeetta (rauha hänelle) kulki kerran kahden haudan ohi ja noita kahta henkilöä (haudoissa) kidutettiin.
Hän sanoi: "Heitä kidutetaan suurten asioiden takia. Toinen heistä ei koskaan suojautunut likaantumiselta virtsaansa - -
(Bukhari, vol 2, kirja 23, Hadith 443)

Seksi kuukautisten aikana

Kuukautisten aikana naiset tarvitsevat enemmän lepoa kuin muutoin. Ne voivat aiheuttaa särkyjä ja veri sotkeentuu helposti ja se on epähygieenistä ja sen peseminen työlästä. Kuukautisten aikana kohdunkaula on avoimimmillaan, jolloin tulehdusriskin määrä kasvaa, kun bakteerien on helpompi päästä kohtuun. [1]

Anas kertoi:
Juutalaiset eivät istu talossa naisen kanssa, jolla on kuukautiset, eivät syö, eivätkä juo hänen kanssaan. Tästä mainittiin Allahin lähettiläälle. Silloin Allah paljasti seuraavat sanat: "He kysyvät sinulta, Muhammed, miten on meneteltävä naisen kuukautispuhdistuksen aikana. Sano: »Se on heidän pahoinvointinsa (ahda); karttakaa siis naisia puhdistuksen aikana (seksuaalisesti)."
Allahin lähettiläs sanoi: "Tehkää mitä vain, paitsi älkää harrastako seksiä."
(Sunan Ibn Majah, vol 1, kirja 1, Hadith 644, sahih)

Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs sanoi: "Se, joka harrastaa seksiä naisen kanssa, kun tällä on kuukautiset tai menee naisen anukseen tai joka menee ennustajalle ja uskoo, mitä tämä sanoo, hän on epäuskonut siihen, mikä paljastettiin Muhammadille."
(Sunan Ibn Majah, vol 1, kirja 1, Hadith 639, hasan)

[1] https://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288428009569.html

Anaaliseksi

Seksi on kaunis asia, jonka Allah on antanut aviopareille nautinnon, läheisyyden ja lasten tekemisen vuoksi. Anaaliseksi ei ole kaunista. Peräaukolla on aivan muu tarkoitus.
Seksitautien tarttumisriski anaaliseksissä on suuri. Tohtori.fi sivusto kertoo myös, että anaaliseksissä "kivun ja repeytymisen riski on suuri". [1] Liukuvoide helpottaa kipuja, mutta anaaliseksissä liukuvoidetta käyttävillä on kolme kertaa enemmän sukupuolitauteja kuin niillä, jotka eivät siinä liukasteita käytä. Seksikumppanien määrä tai kondomin käyttö ei asiaan vaikuta. Tutkijat arvelevat, että jotkin liukuvoiteet ärsyttävät enemmän peräsuolen limakalvoja, mikä tekee niitä käyttävät alttiimmiksi tartunnoille, kuten kondyloomalle, tippurille ja klamydialle. [2]
Ihmisen peräaukossa on suolistobakteereja, jotka anaaliseksissä helposti siirtyvät sieltä muualle ja se on vaarallista ja aiheuttaa tulehduksia. [3]
Anaaliseksissä on aina riski, että vastaanottavan osapuolen sulkijalihas vahingoittuu, mistä seuraa inkontinenssia eli kyvyttömyyttä pidättää ulostetta. [4] Usein anaaliseksin harrastajat kertovat kärsivänsä peräpukamista.

Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs sanoi: "Se, joka harrastaa seksiä naisen kanssa, kun tällä on kuukautiset tai menee naisen anukseen tai joka menee ennustajalle ja uskoo, mitä tämä sanoo, hän on epäuskonut siihen, mikä paljastettiin Muhammadille."
(Sunan Ibn Majah, vol 1, kirja 1, Hadith 639, hasan)

Koraanista jae 2:223: Vaimonne ovat teidän peltonne, joten tulkaa viljelyksillenne, miten haluatte. (Your wives are a place of sowing of seed for you, so come to your place of cultivation however you wish and put forth [righteousness] for yourselves. Käännöksestä: Saheeh International English)
2:223 Vaimonne ovat teidän vaimonne, käykää vainiollanne mielenne mukaan, mutta suorittakaa myös ensin jotakin hyvää sielujenne puolesta. (Bören käännös)

Tämä jae tarkoittaa, että anaaliseksi on kielletty. Lisääntyminen edellyttää, että mies menee naisen "pellolle", mutta jos mies menisi naisen anukseen, se ei olisi pelto, koska eihän siellä mikään kasva.
Tämä ei tarkoita, että seksiä saisi harrastaa vain lisääntymistarkoituksessa: islam kannustaa halukkaita harrastamaan sitä muutenkin, ja ehkäisyn käyttö on sallittua.

Sayyid Abul Ala Maududi kirjoittaa Koraanin selitysteoksessaan: "Allah ei ole luonut naisia vain miesten nautinnoksi ja viihdykkeeksi. Näiden kahden välinen suhde on vakava suhde, kuten maanviljelijän ja hänen peltonsa. Maanviljelijä ei mene pelolleen vain virkistäytymisen ja nautinnon vuoksi, vaan saadakseen tuottoa siitä. Samalla tavalla miehen tulee mennä vaimonsa luo tuottamaan lapsia.
Allahin laki ei kuitenkaan koske viljelysmetodia, mutta vaatii, että mies menee pellolleen, eikä muualle [naisen anukseen] ja omalle pellolleen."
Ibn Kathir kertoo omassa Koraanin selitysteoksessaan: "Tämä viittaa vaginaan, kuten Ibn `Abbas, Mujahid ja muut oppineet ovat sanoneet. Näin ollen, anaaliseksi on kielletty."

Transliteraatio:
Nisaokum harthun lakum fatoo harthakum anna shitum waqaddimoo lianfusikum waittaqoo Allaha waiAAlamoo annakum mulaqoohu wabashshiri almumineena
Linguisticmiracle.com-sivusto kertoo:
Sana "harthun" tarkoittaa kirjaimellisesti viljaa.
Se on paikka, jossa kasvatetaan siemeniä ja niitetään siitä saatu hyöty. Samalla tavalla puoliso on sallittu sinulle. Hänestä saat lapsia ja niität heistä hyödyn ottamalla oikeat tavat varmistaaksesi, että heitä kasvatetaan oikein, kuten oikeilla tavoilla varmistaisit, että viljasi ovat kasvaneet ja pysyneet hyvänä.
Ahmadin hadith-kokoelmassa kerrotaan, että Ibn 'Abbas (olkoon Allah tyytyväinen häneen) sanoi: "Ansarit, jotka olivat olleet monijumalaisia, asuivat juutalaisten kanssa, jotka kuuluivat Kirjan kansaan."
Ansarit ajattelivat juutalaisten olevan heitä tietäväisempiä ja seurasivat juutalaisten esimerkkiä monissa asioissa. Kirjan kansa tapasi rakastella vaimojaan sivulta päin, sillä tämä oli vaatimattomin tapa naiselle ja ansarit seurasivat heidän esimerkkiään siinä asiassa. Toisaalta quraish-heimolaiset rakastelivat vaimojaan avoimemmin. He yhtyivät heihin edestä, takaa tai makasivat littanana.
Kun mekkalaiset tulivat Medinaan Hijran aikaan, yksi heistä avioitui ansarinaisen kanssa ja alkoi tehdä hänen kanssaan niin. Nainen paheksui sitä ja sanoi: "Meitä lähestyttiin vain sivulta päin, joten tee niin."
Tästä kinasta tuli hyvin vakava, kunnes se kantautui Profeetan (rauha hänelle) korviin. Joten Allah Kaikkivaltias paljasti: "Vaimonne ovat teidän peltonne, joten tulkaa viljelyksillenne, miten haluatte."

[1] https://www.tohtori.fi/?page=1616302&id=0390228 [2] https://www.tohtori.fi/?page=1616302&id=8643384 [3] https://www.tohtori.fi/?page=8662831&id=5277014
[4] https://www.iltasanomat.fi/kysy-seksista/art-1288432107693.html

Raiskaus, pakottaminen, painostaminen

Siinä, missä raiskaus avioliitossa kiellettiin Suomessa vasta vuonna 1994 (mm. ihmisoikeudet.net), islam kielsi sen yli 1400 vuotta sitten. Seksi on tarkoitettu avioliiton molempien osapuolien yhteiseksi iloksi:

"Eräs Hänen merkeistään on se, että Hän on teistä itsestänne luonut teille puolisot, jotta löytäisitte heistä tyydytyksen, ja Hän on antanut teille keskinäistä rakkautta ja laupeutta. Totisesti, tässä on merkkejä niille, jotka ajattelevat."
(Koraani 30:12)

Kaikki islamin opetukset tähdentävät, että avioliitto ja seksi perustuvat rakkauteen ja yhteisymmärrykseen. Raiskaus ei ole tätä, vaan vallankäytön muoto. Puolisoiden tulee aina välttää vahingoittamasta toisiaan.
Muhammad (rh) on muunmuassa sanonut: "Parhaat teistä ovat ne, jotka ovat parhaita vaimoilleen."
(Riyad as-Salihin, kirja 1, hadith 278)

Allah on määrännyt Koraanissaan: "[k]ohdelkaa heitä [vaimojanne] hyväntahtoisesti."
(Koraani 4:19)

Koraani kieltää suoraan kaiken pakottamisen myös 2:223 kuvaillessaan, että "vaimonne ovat teidän peltonne".
Koraanin selitysteoksen kirjoittanut Mawlana Abul-Ala Mawdudi on kommentoinut tätä jaetta näin:
"Maanviljelijä kylvää siemenen saadakseen satoa, mutta hän ei kylvä sitä huonoon aikaan, eikä viljele sitä tavalla, joka vahingoittaa tai uuvuttaa maaperän. Hän on viisas ja harkitseva, eikä kiirehdi mellastamaan."
(Afzalur Rahman, Quranic Sciences, London 1981, s. 285)

Näin puolisoiden on meneteltävä sängyssä.

Abul-Ala Mawdudi kuvailee vielä tarkemmin vaimon raiskauksen vakavia seurauksia ja vaati miehiä ottamaan vaimojensa tunteet huomioon eli aviomies ei saa "ottaa vaimosta kiinni ja hangata siementä (siemennestettä) ja lopettaa lisääntymispuuhia [seksiä]. Tässä tapauksessa vahinko ei joskus ole enää korjattavissa, koska nainen, toisin kuin maatila, on hyvin herkkä ja hänellä on emootioita, tunteita ja vahvoja intohimoja, jotka tulee täyttää täysin ja huomioida oikealla ja sopivalla tavalla."

Hän sanoo vielä:
"Allah ei ole luonut naisia vain miesten nautinnoksi ja viihdykkeeksi. Näiden kahden välinen suhde on vakava suhde, kuten maanviljelijän ja hänen peltonsa."

Muhammad (rh) myös varoitteli aviomiehiä sanomalla:
"Kenenkään teistä ei pitäisi langeta vaimoonsa kuin elukka."
(Daylami)

Ihminen ei ole eläin, jonka olisi pakko toteuttaa sukupuolisia halujaan heti kun niitä on ja jonka ei tarvitse välitä toisten tunteista ja asettua heidän asemaansa.

Myriam Francois-Cerrah Oxford University Islamic Societysta on sanonut:
"Seksi todella on osa avioliittoa, mutta raiskaus ei ole. Raiskaus on väkivallan muoto, joka ilmenee seksuaalisena hyökkäyksenä; sillä ei ole mitään tekemistä seksin, rakkauden tai intiimiyden kanssa. Tämä [raiskauksen hyväksyminen] ei ole sharian kanta."

Huomattava muslimioppinut sheikki Muhammad Al-Hanooti, Pohjois-Amerikan lakioppineuvostosta (North American Fiqh Council) sanoi:
"Intiimiyden pitäisi olla etiketin ja yhteisymmärryksen mukaista, ei abstraktin himon. Muhammad (rh) harrasti paljon esileikkiä ja hyväilyä vaimojensa kanssa ja puolison siis tulee olla sillä tuulella, että hän haluaa intiimiyttä. Hadith tarkoittaa, että naisen tulee vastata positiivisesti. Miehen ei tule koskaan pakottaa vaimoaan."

Tunnettu saudioppinut Ibn al-`Uthaymin sanoi:
"Profeetta (rauha hänelle) sanoi: 'Ei saa vahingoittaa, eikä aiheuttaa molemminpuolista vahinkoa.' Miehen tulisi joko pidättäytyä tai nauttia vaimonsa seurasta tavalla, joka ei vahingoita häntä. Joten tämä tarkoittaa, ettei mitään sellaista kuin raiskaus tule olla islamilaisessa avioliitossa eli avioliitossa, jota hallitsevat Kaikkivaltiaan Allahin säännöt ja opetukset ja ylevän Profeetta Muhammadin (rh) kaunis esimerkki. Miehen ja vaimon välisen sukupuolisuhteen tulee perustua molemminpuoliseen rakkauteen ja kunnioitukseen."

Luo kotisivut ilmaiseksi!